by Teodora_Lovin on Wed Sep 17, 2008 2:56 pm
La inceput,in luna ianuarie, au venit 4 cai:Ghiocel, Babi, Tarzan si Balerina.
- Ghiocel ( 14 ani) era abandonat in parcul Verdi, avea zapada pe el de o palma,era inghetat si flamand.L-am numit Ghiocel pentru ca e alb si are un cap foarte frumos, cu ochii conturati si expresivi si desi cu nu vede, probabil de la loviturile in cap primate,primeste din partea noastra tot locul 1 la cel mai expresiv si frumos cap.
L-am dat spre adoptie si pe el,la un vanator care iubea caii.
- Babi este o babuta blanda ,chioara si foartet bolnava la inceput.A venit din Balotesti,era abandonata pe camp de cateva saptamani si suferea de frig si foame.Era foarte slaba, cu un ochi scos, avea niste rani ingrozitoare pe pielea ei batucita de ham si de batai, o rana deschisa pe osul coxalului care era foarte proeminent din cauza subnutritiei si o plaga infectata pe toata coloana.I-am tratat ranile luni de zile si in timpul primului episod de antibiotice, sarmana babuta a eliminat o galeata de puroi din uter.Avea si probleme la picioare,are o boala denumita “laba de urs”.Acum ea este refacuta fizic,s-a ingrasat,dar din cauza batranetii (17 ani) si a “labei de urs”nu mai poate face mai nimic, merge foarte greu si instabil pe picioarele ei subrede.Este inca locatara acestui Adapost de cai.
- Tarzan este un cal (castrat) roib de 10 ani, la inceput slab si chior.S-a dovedit rapid a fi un mare cersator si pentru ca era si cuminte primea din partea tuturor vizitattorilor cate ceva bun.El a legat o prietenie frumaosa cu Babi si atunci cand ii scoteam la plimbare in pepiniera se tineau unul dupa altul.Dupa deparazitari repetate el s-a ingrasat foarte repde si a devenit cel mai frumos si mai robust calut din Adapost.
A fost si el adoptat impreuna cu manzul Stress de o familie de gospodari din Odorheiul Secuiesc,unde o duc foarte bine,stau toata ziua pe pajiste si din cand in cand Tarzan mai este calarit.
- Balerina este o iapa murga ,mare si faoret agresiva.Foarte greu am reusit sa o fac sa inteleaga ca noi nu-i facem rau,nu vrem sa o batem si incet, incet ne-a lasat sa o plimbam, sa o leg mai aproape de ceilalti cai sa socializeze,ii lovea pe toti la inceput,am reusit sa o conving sa nu ne mai muste,dar nu am reusit sa o fac sa stea la mangaiat si la tesalat..Am pus si saua pe ea la un moment dat, prin constrangere, tinuta de 2 voluntari si am reusit sa o plimb mai mult si apoi sa o tesal si sa dau toata blana de peste iarna jos.A fost si ea adoptata de un vanator, desi inca mai avea probleme cu picoarele,avea limfangita-picioare umflate si dureroase,dar singurul remediu era sa faca miscare cat mai multa si pentru ca era inca tanara – 7 ani si mare, puternica, era pacat sa stea tot timpul in grajd sau in curtea Adapostului.
I will love you, if YOU love animals!!!