by aisssa on Mon Sep 21, 2009 1:44 pm
Nu stiu daca pot sa va recomand unde sa mergeti, insa pot sa va spun unde sa NU mergeti. Toata lumea vorbea despre clinca de aimale nou deschisa din Brasov, vis-a-vis de Selgros. Pentru ca iepurasul meu nu mai manca de cateva zile, am hotarat sa il duc la "cei mai buni medici". Mi-a placut, clinica, deschisa zilnic pana seara la 10, dotari, totul nou, perfect, am crezut ca Tziki va avea parte de cel mai bun tratament. Iepurasul meu din aproximativ 25 iunie 2009 nu mai manca suficient, tinea mancarea in gura cu orele si pentru ca nu stiam ce are, la inceputul lunii iulie am mers la clinca kronvet sa vada doctorii de ce Tziki nu mananca, ca nu se simte bine. I-au bagat termometrul in fund de 3 ori, s-au uitat la dintii din fata (la care m-am uitat si eu de altfel). I-au facut injectii cu antibiotice si vitamine (desi nu ii pusesera niciun diagnostic). Nu imi pot ierta ca am fost de 3 ori acolo (incepand din 5 iulie pana in 8 august), am platit 130ron ca sa imi omoare iepurasul. Acesti doctori ori nu se pricep suficient, ori nu le pasa suficient, au deschis o afacere si profita de iubirea oamenilor pentru animalutele lor. Nu au stiu ca iepurasii au masele/dinti in spatele, in zona obrajilor. Cand le-am spus ca Tziki al meu isi umple gura cu cartof si tine in gura cateva zeci de minute, mi-au spus ca: "Asa mai fac ei". Fraza asta l-a distrus pe Tziki. Cum adica asa mai fac ei? daca eu il aveam de 2 ani si jumatate si nu a mai facut asa? Eu am considerat ca este un lucru care trebuie precizat intru-cat il cunosteam pe Tziki foarte bine si stiam ce face el si ce nu face. De ce in astea 3 dati nu au putut sa ii deschida gurita si sa vada ca are niste colti imensi crescuti din cauza carora el nu putea manca?? Daca dintii erau taiati la timp, Tzikilica al meu nu murea sambata noaptea in bratele mele si casa mea nu era pustie acum. Dupa ce am fost si pe 8 august la kronvet si nici atunci nu l-au ajutat decat cu niste injectii, am hotarat sa ma interesez de cel mai bun doctor care l-ar putea ajuta pe Tziki, am cautat si am sunat si cu greu abia in 20 august am fost la un doctor care a vazut ce colti are Tziki si i-a taiat ca sa poata si el sa mance, insa a fost prea tarziu pentru ca el 2 luni de zile nemancand mai nimic in comparatie cu cat manca el, slabise foarte mult iar sistemul lui imunitar si flora intestinala si tot, erau distruse. A zacut cateva saptamani, am ajuns sa-i dau mancare cu seringa pana nu a mai putut sa se lupte puiul meu.. Cand am fost ultima oara la ei, ne-a intampinat o asistenta: "ia uite, ne-ati adus un iepuras pentru ciorba". Vi se pare un comportament normal pentru o clinica care se presupune ca ajuta animalele? Vi se pare o gluma adecvata in conditiile in care eu vedeam cum Tziki sufera si slabeste pe zi ce trece?? Sper sa nu treceti si voi prin ce trec acum cand mi-am pierdut iepurasul pe care il iubeam ca pe copilul meu. Acum, dupa cand e prea tarziu, am mai aflat si alte povesti triste de la oameni care au fost la aceasta clinica. De ce nu le-am aflat mai repede? Tziki nu e singurul animalutz distruse de acesti medici.