Dupa 14 ani, pisicuta mea a facut ascita (acumulare de lichid in abdomen).
A slabit foarte mult intr-un timp scurt, si am hotarat sa mergem cu ea la un cabinet veterinar. In prima faza i s-a facut o ecografie, si ni s-au dat niste pastilute de furosemil. Au dat rezultate bune...burtica i s-a dezumflat...dar tot slaba a ramas pentru ca nu manca...
Fiind di ce in ce mai slabita, am luat-o si am mers la unul dintre cele mai vestite cabinete din bucuresti, dar aici...surpriza... Cu toate ca i-am zis veterinarului de acolo ca e batrana si f slabita, in loc sa-i dea ceva sa se puna pe picioare, el s-a apucat sa-i ia sange (cu chinuiala de rigoare) si sa-i dea un purgativ (cu toate ca pisicuta nu mai mancase mancare solida de mai bine de o saptamana pentru ca nu mai putea din cauza varstei). Am sperat ca stie ce face, dar...cand am ajuns cu ea acasa nu mai putea nici sa mearga. A trebuit sa o tin si cand mergea la nisip sa-si faca nevoile pentru ca nu mai putea sta in picioare.
In noaptea aia a murit...
Sa stiti si voi de acum, ca daca aveti un animalut batran e mai bine sa-l lasati sa moara in casa lui, fara sa mai fie chinuit de veterinari. Am regretat enorm ca am dus-o acolo....Poate ca ar fi trecut de Anul Nou....
Vetu o fi avut el buna-vointa dar...cand vezi ca un animal e slabit...nu te apuci sa-i iei sange...