Mancarea pe care o mananci tu nu este sanatoasa si pt el. stiai ca ciocolata este o otrava pt caini? si poti sa ii dai si ceva mancare facuta de Purina, care are Ph neutru, ma refer la mancarea Friskies. Stiu ca este o mancare colorata, dar sa stii ca multa lume o recomanda mai ales ca este de la Purina, eu sincer am incredere in ea imi hranesc cainii de ani de zile si le merge excelent, avand foarte multi caini si nu sunt cu pedigree, nu imi perimit sa iau 5 saci la 2 saptamani de pro plan, acana, belcando, sau alte firme de genul. Nu ca fac reclama, dar are un pret acceptabil pt toate buzunarele.
Oricum am gasit la un petshop o mancare economica produsa de o firma din Italia se cheama OK dog, am sa iau un sac care cantareste 15 kg si sa vad daca le place, daca nu o sa le cumpar acana pt ca momentan 4 caini i-am dus la pensiune de aproape 3 saptamani si sunt foarte stresati ca si-au schimbat domiciliu si ca numai sunt aproape de mine, nu prea mai mananca, am vorbit cu cei de acolo sa le dea acana si mi-au zis ca le place. Depinde de la caine la caine, sunt ca si copiii, daca nu ai grija de ei ca si de niste fiinte umane mai bine renunti.
In privinta vaccinelor si vitamine, etc nu am auzit de nimeni sa fie veterinar sa-ti faca pe gratis..

(tare as vrea sa dau si eu de unul).
Si model simplu cred ca te referi la caine de rasa comuna sau corcita, am si am avut caini de toate felurile, cei mai rezistenti si ineligenti sunt maidanezii sau cum spui tu model simplu.
Mai exista un risc la cainii de rasa, cumpara din pet shop, targuri de animale si amatori ca iti spun eu o sa te bucuri doar o saptamana de el.
Cel mai bine daca te hotarasti sa cumperi cauta crescatori care vand caini cu pedigree si toate actele in regula, care nu detin mai mult de 4 rase diferite. Si mai bine iti recomanda cineva o canisa de incredere.