Welcome
Welcome to <strong>Oopsy</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Scoala de dresaj DoG-As

Ce, cum si cand dresam cainele...totul despre dresaj!

Scoala de dresaj DoG-As

Postby Alex on Thu Nov 01, 2007 5:25 pm

ma numesc Alexandru Davidescu
si am sa va stau la dispozitie...
pentru intrebari legate de comportamentu canin si elemente de disciplina!
Alex

Postby Teodora_Lovin on Sun Nov 04, 2007 3:39 pm

iti multumim...chiar aveam nevoie de un astfel de om pe aici... :wink: o sa vin eu cu intrebari ceva mai incolo...
I will love you, if YOU love animals!!!
Teodora_Lovin
micut

Postby Alex on Wed Nov 07, 2007 9:57 am

ok...astept! :D
Alex

Postby Teodora_Lovin on Sun Nov 11, 2007 11:19 am

uite... eu am o dalmatianca in varsta de 5 ani...care este agresiva... greu o obisnuiesc cu oamenii straini (2-3 saptamani in care este hranita prin gardul padocului cu bunatati de persoana respectiva) inainte era fff neascultatoare..in vara asta m-am decis sa o dresez..invata ff repede si cum mergea in lesa (te tira dupa ea, mamei mele i-a dislocat umarul ptr ca s-a smucit) acum merge foarte frumos..si cat de calica era, acum o pun in culcat sa astepte cu o sacosa de carne langa ea si o las singura, nici macar nu se uita la ea... sau am invatat-o sa sara obstacole, etc..dar chestiile astea se intampla doar cand e cu mine in lesa... in rest ii dau drumu sa alerge prin curte face gauri pe sub gard si fuge pe strada..si fiind foarte agresiva..a muscat de multe ori oameni si a omorat alti caini (ea scapand fara nici macar o zgarietura)...imi e tare frica sa nu ma reclame cineva la politie... :roll: sau sa o calce masina... aaa...si pe langa astea turbeaza daca vede un alt caine nou, numai spun ca are boala pe pisici... ce parere ai? :roll:
Teodora_Lovin
micut

Postby Alex on Sun Nov 11, 2007 4:54 pm

pai tu ai o singura prob ....cainele nu este socializat corespunzator!
punei o zgarda de forta cu o lesa foarte fina si lucreaza cu ea elemente de disciplina(pas, sezi, culcat, intoarceri, schimbari de directie,) in locuri aglomerate nu e nevoie sa lucrez din prima intr-un loc cu 100 de oameni si 5 sunt suficienti pt inceput! si motiveaza cainele mai mult !
Alex

Postby Teodora_Lovin on Sun Nov 11, 2007 5:57 pm

chestiile astea le-am facut...dar... eu cred ca este din cauza ca nu am avut cum sa o dresez de mica ptr ca nu a crescut cu mine in casa..am tinut-o la niste fini de ai mei si..aia ce sa se ocupe de ea..bine nu era obligatia lor...ma rog de mica a fost zuza.... :roll:

acum am o alta chestie...in familie a intrat al 8-lea caine! acum fix 4 ore! O frumoasa femela de Brac German cam in varsta de 10 luni ..am gasit-o aici la mine in camp si ne-am indragostit una de alta...asa ca ma urmat spre casa si.... acum e a mea...e o frumusete! este slaba..si sunt sigura ca a fost abandonata din cauza ca atunci era gestanta...si cum sunt mai toti oamenii... aoleu sa imperecheat cateaua, va face pui da-o sa moara in camp de foame sau de frig cu tot cu pui! asta cred ptr ca are mamelele mari...adica puii ar avea cam 3-4 luni...si logic nu mai are nici lapte... oricum pui nu am gasit prin zona... si vad ca e in calduri deci...sunt ft sigura ca asa s-a intamplat.... e superba, e ciocolatie si are in piept o cruciulita alba, asa ca i-am pus numele Heidi (de la ciocolata ptr ca seamana si ca e la fel de dulce!) :lol: ... dar vad ca de cainii mari ii e cam frica..eh, pe puiul meu de teckel care sta cu mine in casa..sau alti pui sau caini mai mici decat ea, ii haleste :lol: ...imi place de ea tare mult mai ales ca e tare haioasa are si gura maro! :lol: si vreau sa o dresez ptr aport...ptr vanatoare..noi avem aici in camp fazani si eu mergeam pe str si am vazut la mica departare.. un caine care traversa dintr-un camp in altul...si dupa mers am spus ca e Brac..cand ma duc sa vad de aproape strig si fluier, din ierburi iese brackitza :D a venit cu greu la mine si ne-am imprietenit si ma urmat spre casa unde i-am dat sa manance si sa bea apa, era saraca hamesita, acum are un cotet cald numai al ei si tot ce visa ea... daca tata care nu prea e cu cainii si imi face scandal ptr ficare care il "pescuiesc"... a spus vai! cat de frumoasa e si o alinta de parca o stia de mica... am ramas..... fara cuvinte ma asteptam sa imi faca capul calendar :lol: si mi-a spus ca am magnet la cainii de rasa :lol: . Trebuie sa merg cu ea la vet..sa o tin cateva zile sub supraveghere sa nu fie bolnava desi nu pare si sa iau niste vitamine, apoi deparzitari, vaccinari, etc... o sa vin si cu poze cu frumoasa asta! :wink:
Teodora_Lovin
micut

Postby Alex on Sun Nov 11, 2007 6:29 pm

avea zgarda la gat cand ai gasit-o....? daca nu avea sunt aproape sigut ca apartine unui vanator ceva! am mai gasit si eu un brac in tunari!

iti spun sigur... nu ai lucrat destul la socializare!
si daca nu ai timp sau iti este lene foloseste zgarda electrica! dar sa iti arate cineva care stie cum se foloseste ...e cu dus si intors!
Alex

Postby Teodora_Lovin on Tue Nov 13, 2007 7:18 am

aoleu vrei sa ma omoare taicamiu? cred ca daca vede zgarda aia ca o folosesc mi-o pune mie la gat ca sa vad cum e... :lol:

despre Heidi... nu e a nimanui am intrebat si in plus nu cred ca e pt vanatoare... am incercat sa vad daca e dresata, sa imi aduca ceva..si..nimic sau sezi, culcat, stai, iti spun sigur ca asa a fost cum cred, aaaa si ii e frica de barbati, ceea ce inseamna ca a fost batuta, alungata, etc... oricum ne iubim foarte mult plange de moare cand plec de langa ea. Azi va veni vetul sa o vada pt ca are diaree si nu mananca decat paine, ieri cand am renuntat la toate variantele ca sa o conving sa manance, i-am dat o paine si a mancat-o, dar nu o pot tine sa manance numai paine si oricum azi-noapte a vomitat o parte din ea, i-am cumparat niste vitamine bune, e slaba moarta... nici nu stiu ce sa fac, cand ii dau hainuta jos sa o scutur si sa ii mai las sa i se aeriseasca blana, mi se rupe sufletul ca o vad atat de slaba...

daca mai vrei un caine din Tunari da fuga (informatia pe care am aflat-o, cum ca Dogul German a murit este falsa) e pacat de el... :roll:
Teodora_Lovin
micut

Postby Alex on Tue Nov 13, 2007 9:04 pm

ai mare grije cu alimentatia ei acum....! vb cu un medic BUN !
Alex

Postby Teodora_Lovin on Wed Nov 14, 2007 6:42 am

stai linistit vetul meu e fff bun il am de 9 ani! si il recomand cu caldura, o sa dau detalii la rubrica publicitate... a fost ieri si a vazut-o mi-a spus ca am un noroc foarte mare, ptr ca este superba si era un pacat foarte mare daca nu o gaseam si sfarsea prin camp, a mai zis ca am gasit-o la timp pt ca poate daca mai statea cateva zile murea de foame sau frig... am lipici la caini :lol: ... i-a facut niste vitamine, a controlat totul nu avea febra, a zis ca totul e ok, mi-a dat un meniu pt ea pe care o voi tine cateva zile si mi-a spus ca intradevar are cam 10 luni si ca nu a avut pui, deci aici m-am inselat :roll:

acum de dimineata l-am scos si pe pitic cu ea si se juca cu el, deci nu i-a facut nimic pt ca mie mi se parea ca e agresiva cu el, oricum se joaca putin agresiv, dar foarte putin... parca asta mic e iepurele si asta cainele de vanatoare.Imi place sa stau undeva si sa ii observ cum se joaca, e foarte misto! :lol: M-am atasat super mult de ea, de abia astept dimineata sa ma trezesc chiar daca se intampla pe la 5, nu imi pot lua gandul de la ea ca sa mai pot dormi si ma duc cu ea afara, ma joc, o iubesc tare mult!
Multi tarani prosti (ca altfel nu le pot zice) cand o vad si se gandesc, zic , "ia uite , potaia asta care mai ieri traia in camp si de abia apuca sa manance, acum are si haiana, numai vorbim de restu'..." de parca sunt gelosi ca ei nu sunt in locul catelusei sa traiasca la fel de bine, fara griji, sa stie ca mereu cineva o va iubi, nimeni nu o va bate, mereu va primi mancare, chiar daca va face prosti va fi iertata si nu se va intampla nimic rau... Nu ii inteleg! Mai degraba oamenii ar trebui dresati , nu cainii! :roll:
Teodora_Lovin
micut

Postby Teodora_Lovin on Tue Nov 27, 2007 6:48 am

i-am gasit stapanii lui Heidi...dar au spus ca au abandonat-o pt ca nu o mai vor si ca stiau ca va intra in calduri si va face pui si ca nu au bani sa o intretina , sa o tina in casa sa ii dea mancare buna, sa o castreze etc.... si mi-au dat-o :wink: , a avut noroc.. dar acum eu am ghinion de vreo 2-3 zile face ca toate alea mi s-au adunat toti cainii din vecini pe la gard si prin curte ca asta e in perioada fertila si face ca toate alea.. pt ca o tin in garaj, nu mai spun ca a cam distrus 2 usi.... si ca stie sa deschida usile e partea a doua... ma bucara faptul ca invata ffff repede chiar daca e incapatanata si mi-a cam luat ceva timp sa o invat sezi, culcat, nu , aici, asteapta si sus (adica din sezi isi ridica labele din fata si apoi cu cele din spate se ridica :wink: ) inca o dovada ca sunt caini usor de dresat. Cu mancarea nu stiu ce sa fac e sclifosita rau nu o pot invata sa manance macare pt caini si mananca numai paine cu sos de friptura si altele.....
Teodora_Lovin
micut

Postby Alex on Sat Dec 01, 2007 11:56 am

:)) ma bucur ca ai rusit sa o invet comenzile de disciplina :)
Alex

Postby Alex on Sat Dec 01, 2007 11:57 am

ma bucur pt ca ai rusit sa o inveti comenzile de baza...bravo :)
Alex

Postby Teodora_Lovin on Fri Dec 07, 2007 6:16 am

nu ti-am spus ultima tampenie...:)) am invatat-o engleza stie sa execute comenzile in engleza..mare smecherie nu e... parca e mai usor sa inveti un caine engleza decat un om :lol: .. stie sa joace leapsa :twisted: .. dar am o problema daca ma duc pe jos pana la magazin si nu o i-au cu mine imi face groapa pe sub gard si iese din curte... imi e frica sa nu mi-o calce masina :? ce ii fac?
Teodora_Lovin
micut

Postby Alex on Fri Dec 07, 2007 7:14 am

o zgarda de perimetru.... sau toarna placa de beton :P:))
Alex

Next

Return to Dresaj